Cactus Canyon (0n30/H0)

Cactus Canyon is de naam van onze nieuwe 0n30 (1:48) modelspoorbaan in aanbouw.
De baan wordt gebouwd in Familiepark CactusOase in Ruurlo. Tijdens openingsuren van de CactusOase kunnen de bezoekers zelf een kijkje nemen bij dit bouwwerk. Sinds februari 2010 rijden er treinen op deze voor Nederland unieke modelspoorbaan.

De nieuwe baan wordt gebouwd in de schaal 0n30 (1:48) met als thema midden- of Noord Amerika.

Het landschap is verdeeld in drie gebieden. Helemaal vooraan aan de linkerkant ligt de woestijn met een dorpje waar de trein halt houdt. Aansluitend een rotsachtige bergketen met een mijn. Bij de mijn komen treinen met lege wagens om daar beladen te worden. Nadat de wagens zijn beladen vertrekt de trein met volle wagens.  Het gebergte wordt doorsneden door een canyon. Aan de andere kant van de zijn de bergen begroeid en vindt bosbouw plaats. De loggers hebben hun kamp opgeslagen aan de voet van de berg waar de trein beladen kan worden met boomstammen. Vanaf het loggers camp vertrekt ook een trein naar het dorpje aan de rand van de woestijn.

Inmiddels zijn de treinen op een deel van de baan vervangen door H0 treinen die minder gevoelig zijn en beter bestand zijn tegen de zware belasting op bergachtige terrein. De ander schaal van deze treinen zal veel mensen niet opvallen. Het lijkt meer dat de bomen en bergen groter zijn geworden.

RWFoto_294215045-wb

Tot slot nog een paar video’s uit het 100% 0n30 tijdperk.

Advertenties