Clubbanen

De vereniging “De Seinpaal” beschikt over 5 modelspoorbanen. Elk van de banen heeft zo zijn eigen sfeer. De meest opvallende baan is de LGB baan “Desert Express”. Deze baan is in een zeer korte tijd opgebouwd tussen de cactussen en rotsen van de CactusOase. De baan is vooral bedoeld als vermaak voor de bezoekers van de CactusOase. Door middel van een automaat kunnen bezoekers zelf de treinen op deze baan in werking stellen.

In de twee vitrines vlak bij de  LGB baan zijn twee banen te zien waarbij het echte modelbouwen meer tot uiting komt. De oudste van de twee is de H0 baan “Liechtborch”. Deze baan kan tijdens openingsuren van de CactusOase wel bekeken worden maar er zullen geen treinen op rijden. Dat gebeurt alleen tijdens een modelspoordag of op clubavonden. Dan is het mogelijk om hier met behulp van een computer treinen te laten rijden.

De baan in de andere vitrine is Cactus Canyon. Met deze baan zijn in 2009 begonnen met bouwen. Een jaar later was de hele onderbouw met daarop de sporen gereed en konden de eerste treinen rijden. Hoewel deze baan nog lang niet voltooid is, gaan ook op deze baan treinen rijden als de bezoekers daarvoor een kleine financiële bijdrage aan de bouw hiervan over hebben. Ook deze baan moet een stukje modelbouwkunst worden waarin de sfeer van het wilde westen tot uiting komt.

In de clubruimte wordt gewerkt aan de baan “Allenwoude”. Dit is een modelbaan die gebouwd is door Jean Riemersma die dit bouwwerk na zijn overlijden aan de club heeft nagelaten.

Buiten het zicht van de bezoeker wordt ook hard gewerkt aan een N-baan. Deze baan zal voorlopig alleen tijdens evenementen te zien zijn.