Clubbanen

De vereniging “De Seinpaal” beschikt over 5 modelspoorbanen. Elk van de banen heeft zo zijn eigen sfeer. De meest opvallende baan is de LGB baan “Desert Express”. Deze baan is in een zeer korte tijd opgebouwd tussen de cactussen en rotsen van de CactusOase. De baan is vooral bedoeld als vermaak voor de bezoekers van de CactusOase. Door middel van een automaat kunnen bezoekers zelf de treinen op deze baan in werking stellen.

In de twee vitrines vlak bij de  LGB baan zijn twee banen te zien waarbij het echte modelbouwen meer tot uiting komt. De oudste van de twee is de H0 baan “Liechtborch”. Deze baan kan tijdens openingsuren van de CactusOase wel bekeken worden maar er zullen geen treinen op rijden. Dat gebeurt alleen tijdens een modelspoordag of op clubavonden. Dan is het mogelijk om hier met behulp van een computer treinen te laten rijden.

De baan in de andere vitrine is Cactus Canyon. Met deze baan zijn in 2009 begonnen met bouwen. Een jaar later was de hele onderbouw met daarop de sporen gereed en konden de eerste treinen rijden. Aanvankelijk was dit een 0n30 baan (schaal 1:48 smalspoor). Doordat het materieel wel erg aan slijtage onderhevig was is de baan nu voorzien van H0 treinen. Bezoekers kunnen deze baan met een druk op de knop in werking stellen.

In de clubruimte wordt gewerkt aan de N-baan die volledig digitaal is en computergestuurd kan rijden. De baan is nog niet voltooid maar kan tijdens open dagen wel in werking gezien worden.

In een aparte vitrine is de baan “Allenwoude” te zien. Dit is een modelbaan die gebouwd is door Jean Riemersma die dit bouwwerk na zijn overlijden aan de club heeft nagelaten.

 

Advertenties