Digitaal rijden tijdens de rijdag

Tijdens de rijdag op 13 december maken we een gedeelte van de baan geschikt voor digitaal rijden. Minstens 2 trajecten worden voorzien van een Z21 centrale met het DCC protocol. Per baan kunnen er dan, afhankelijk van het aantal motoren in de loc, 2, 3 of 4 treinen rijden. Een derde baan kan als het nodig is nog aangesloten worden op een LGB centrale. De LGB centrale is voorzien van een handregelaar waarmee de verschillende treinen bediend kunnen worden. Eventueel kan een door de gastrijders meegebrachte LGB handregelaar erbij aangesloten worden.

RWFoto_308203947-wbDe treinen op banen die zijn aangesloten op de Z21 centrale kunnen bestuurd worden vanaf een smartphone die is voorzien van de Z21 app. Doe dient wel vooraf al op de telefoon geïnstalleerd te zijn aangezien de dataverbinding van sommige providers in Ruurlo niet erg snel is. Het is dan ook wel zo handig als de adressen van de meegebrachte treinen al in de app zijn opgeslagen en de bestuurder al een beetje heeft gekeken hoe het allemaal functioneert.

De centrale is onlangs uitgeprobeerd en het blijkt dat het het WiFi netwerk rond de hele baan bereik heeft. Hierdoor hoeft niet iedere bestuurder bij de centrale te staan en kan hij de trein ook bedienen vanaf het uitzichtpunt.

De Z21 centrale kan ook bediend worden met een MultiMaus of Locmaus 2 zodat ook gastrijders die geen gebruik kunnen of willen maken van een smartphone of tablet digitaal kunnen rijden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s