Oproep aan grootspoorders

Poster wrd13-1200Op 15 december houdt SMV “De Seinpaal” weer een Winterrijdag. Tijdens deze dag zijn al onze banen in bedrijf en kan iedereen gratis een kijkje komen nemen bij de banen en in onze clubruimte.
Het middelpunt van deze rijdag vormt onze 400m2 grote LGB baan. Deze baan bezind zich voor de clubruimte in de kassen van de CactusOase in Ruurlo. Voor de gelegenheid is de baan voorzien van een winters tintje met een knipoog naar de komende kerstdagen.
De laatste jaren hebben we ons als club meer toegelegd op het grootspoor (45mm). We zouden deze dag nog iets meer willen geven op het gebied van grootspoor. Daarom lijkt het ons leuk om de rijdag aan te grijpen er een contactdag voor alle grootspoorrijders van te maken. Om dit mogelijk te maken en de drempel zo laag mogelijk te houden hebben we met eigenaren van de CactusOase kunnen regelen dat de toegang tot het modelspoorgebeuren vrij te houden. Er wordt dus geen entree geheven voor dit deel van de Oase.
Om iets meer nadruk te leggen op het grootspoor leek het ons een leuk als medegrootspoorrijders en liefhebbers iets van hun werk op modelbouwgebied zouden tonen. Dit zou een modelspoorbaan kunnen zijn maar ook zelfgebouwde of aangepaste modellen zijn zeer welkom. Tafels en ruimte hiervoor kunnen we geheel kostenloos beschikbaar stellen. Sterker nog hobbyisten die iets willen bijdragen aan deze dag zijn onze gast en volgens goed Achterhoeks gebruik wordt voor een natje en droogje gezorgd. Het tonen van bouwwerken of het verzorgen van een demonstratie kan daarmee tevens een leuk uitgangspunt zijn voor het leggen van (nieuwe) contacten met medehobbyisten of andere geinteresseerden in onze hobby.
Naast het tonen van bouwwerken of een modelsporbaan willen we ook de gelegenheid bieden om met meegebracht materieel op een van onze trajecten van de LGB baan te rijden. We hebben de beschikking over meerdere trajecten met ruime bogen waarop ook met groot materieel en lange treinen gereden kan worden. Zo hebben we afgelopen voorjaar b.v. een Big Boy en een Challenger te gast gehad op onze baan. Indien het nodig mocht zijn om digitaal te rijden dan kan op de betreffende baan een meegebrachte centrale en booster aangesloten worden.
Met het bovenstaande willen we graag tot een dag komen waarop grootspoorliefhebbers met elkaar in contact kunnen komen in een gezellige sfeer en waarbij wel ook nog eens van elkaar werk kunnen genieten.
Het mag duidelijk zijn dat iedereen van harte welkom is. Voor de leden van dit forum gaan we voor een klein extraatje aan onze bar zorgen. De bon hiervoor komt t.z.t. op dit forum te staan.
Deelnemers die iets meer willen dan alleen maar kijken en praten en een tafel of ruimte voor hun bouwwerk of demo nodig hebben willen we bij deze oproepen dit kenbaar te maken op deze blog. De details kunnen dan per email verder geregeld worden.
Wij hopen op een grote opkomst en vooral een gezellige dag met medegrootspoorders.
 RW136058-wb
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s