Voorbereidingen voor de rijdag

1303dDe laatste voorbereidingen voor de aanstaande rijdag (17 maart) zijn genomen. Alle banen zijn gepoetst, het materieel is bij elkaar gezocht en op de rails gezet. Natuurlijk zijn we ook niet vergeten om dat allemaal te testen.
Terwijl de bouwers van de N-baan tot laat in de avond doorwerken om toch nog te proberen de baan rijdend te krijgen worden de H0 baan en de 0n30 baan uitvoerig gepoetst. De treinen op deze banen hebben een aantal weken niet meer gereden en dan is een goede schoonmaakbeurt niet verkeerd. Het juiste materieel wordt klaargezet en mag nog even een paar proefrondjes rijden.

1303a

Ook bij de grote LGB baan waar de treinen wel wekelijks hun kilometers afleggen is de schoonmaakploeg driftig aan het werk. Met bezems, poetslappen en wasbenzine wordt de baan in topconditie gebracht.
1303eNieuwe treinen worden samengesteld. Alle Duitse locs en wagens gaan van de baan om plaats te maken voor Amerikaans materieel. Goederenwagons die zondag een immens lange trein moeten vormen staan klaar op de verschillende opstelsporen en er is een speciale paastrein van stal gehaald om ondanks het koude weer van de afgelopen week toch een voorjaarsgevoel te geven.

Op de grote buitenbaan wordtt een gastrijder met een Big Boy van anderhalve meter lengte verwacht. Totdat de gigantische stoomloc arriveert rijden we hier met de drievoudige PA loc die ook bijna anderhalve meter lang is.

1303c

Het gaat weer een leuke rijdag worden a.s. zondag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s