Meubilair voor de LGB baan

Al enkele weken staat er een soort van aanrechtkastje in de clubruimte. Het mag duidelijk zijn dat de timmerman die dit meubel gemaakt heeft ook wel een hele keuken kan bouwen.

In dit geval is het echter geen keukenkastje. Het is een nieuw onderkomen voor de besturing van de LGB baan. Hierin komen alle trafo’s en de blokbesturing voor de baan. Door enkele vakkundige bouwers wordt de kast netjes voorzien van alle nodige bedrading en alles wat er bij komt kijken.

Als alle voorbereidende werkzaamheden voltooit zijn kan de kast binnenkort bij de baan geplaatst worden.

 

4 thoughts on “Meubilair voor de LGB baan

 1. Hallo René;

  Maar ik heb toch een vroeger geleerd, dat zwakstroom NOOIT bij sterkstroom in een aansluitdoos mocht gemonteerd worden? Dus ik leerde vroeger dan ook , dat 12 volt niet in het zelfde doosje van 230 volt mocht worden aan gesloten. Of ben ik hierin verkeerd en is dit thans verandert?
  Ik heb het dus over de 12 volt ventilatoren, die duidelijk op de door u gemaakte prima opnames, van dit kastje te zien zijn. Kunt u mij ook vertellen, wat voor zin die computer ventilatoren daar in dat kastje doen? Zijn die bedoeld om de warmte af te voeren in dit kastje veroorzaakt door de Linestra lamp rechts op de foto van het kastje , zichtbaar?
  Verder alle lof voor de leden van vereniging!
  Mvg. Peter Hendriks.

 2. Hallo René;

  Ja, het kunnen alleen maar 12 volt ventilatoren zijn, die in dit kastje zijn ingebouwd! Ik heb soortgelijke ventilatoren op stock liggen en die worden gebruikt in computers. Duidelijk op de opnames is het verschil in bedrading te zien. De 12 Volt bedrading heeft immers een kleinere diameter dan de 230 Volt bedrading, hetgeen in mm2 wordt uitgedrukt.
  Ook is thans een LED licht in plaats van Linestra buis, veel eerder te gebruiken en kan dus met 12 volt worden bedreven! Linestra is een oude STROOMVRETER en kost bij vervanging erg duur.

  Mvg. Peter Hendriks.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s