Grote, dikke bomen

De eerste paar bomen die op de baan staan zijn al niet van de kleinste soort. Toch komen er een paar te staan die nog een beetje groter zijn, en dan zijn het nog steeds geen echte woudreuzen. Nu zijn grotere bomen dikker dan de kleinere broertjes. Dat betekend wel dat er een dikkere stam nodig is. Als je de juiste dikte dan niet hebt zit er niets anders op dan hem zelf te maken.
Als uitgangspunt nemen we dezelfde stam als we al gewend zijn alleen nu is hij wat langer. De onderste helft daarvan moet dikker gemaakt worden en daarvoor gebruiken wij de methode “ashes to ashes, dust tot dust”. Oftewel we gaan hout maken van iets wat ooit hout geweest is. Papier dus. Toiletpapier om precies te zijn.
 Samen met wat water en een beetje houtlijm wordt de stam dikker gemaakt op de manier waarop ook sigaren gemaakt worden, n.l. rollen. Daarbij wordt aan de onderkant van de stam meer papier aangebracht.

Met behulp van water en houtlijm wordt een soort papiermache gemaakt zodat het papier zich aan de stam hecht waarna het geheel op een vlakke ondergrond wordt aangerold.

Dit kan een aantal keren herhaald worden tot de gewenste dikte is bereikt. Tot slot wordt het geheel met een natte kwast met bruine verf op kleur en in model gestreken. Helaas bleek het restandje boomschorspasta uitgedroogd en moest het bij papier allen blijven. Dit geeft door het rollen en de tapse vorm ook een reliëf dat natuurlijk over komt.

Het verde aankleden van de boom gaat op de manier zoals die eerder hier is omschreven.

Bomen maken

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s