Hoe staan de zaken er nu voor?

Ook al lijkt het nu een paar weken stil, de bouw aan de banen gaat gewoon door. De ene week iets sneller en beter zicht baar dan de andere week. Bij de LGB baan gaat het zo snel dat er vanaf nu nog maar 1 avond in de week gebouwd wordt.

Alle sporen zijn gelegd en de bedrading is aangesloten. Dat wil nog niet zeggen dat alles dan perfect werkt. Er kunnen treinen rijden. Wat nog wel gedaan moet worden is alles zodanig aansluiten dat die treinen ook automatisch rijden en zo nu en dan nog even stoppen bij een station. Verder wordt er gewerkt om dat alles ook bedrijfszeker te maken zodat de stroom overal op de baan aanwezig is, ook als de rails uitzetten in de zomer en krimpen in de winter. Zo komt het dat je tijdens een bouwavond figuren in de woestijn ziet zitten zonder dat je weet waar ze me bezig zijn.

Of ze nou op de trein zitten te wachten of dat de treinen nou juist op hun wachten blijft de vraag. De treinen staan in ieder geval alvast klaar voor als de baan begin 2011 werkelijk in bedrijf komt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s