De bouw van de brug gaat verder

Nadat een nieuwe bos hout is gearriveerd kan de bouw van de brug weer verder gaan.

Voordat het gebruikt kan worden voor de bouw moet het nieuwe hout nog wel een paar jaar ouder gemaakt worden. Als eerste wordt met een fijne staalborstel de structuur gemaakt. Na het borstellen van 15 meter balsahout blijkt nog eens duidelijk hoeveel stof dit oplevert.

De volgende handeling is het op kleur brengen van het hout. Balsahout is van zichzelf veel te bleek om direct gebruikt te worden. Voor et kleuren worden verschillende tinten bruine acrylverf gebruikt die goed verdund worden met water. Daarnaast is zwart ook heel voornaam. Hiermee kunnen de nerven en de structuur goed geaccentueerd worden. Het resultaat zijn balken met verschillende tinten bruin die in elkaar over lopen.

Nadat het hout gedroogd is, kunnen de balken op de gewenste lengte gezaagd worden en kan de eerste staander voor de brug gemaakt worden. Kleine stukjes hout tussen de balken dienen als afstandhouders zodat de onderste liggers straks precies tussen de staanders passen.
Op die liggers komen straks constructies die de overspanning tussen de staanders stevigheid moeten geven. Deze worden ondertussen onder het brugdek gelijmd.

Tot zover de vorderingen van 14 mei.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s